nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'Hospital de Nit tancarà portes i serà reconvertit en un nou centre cultural

L'espai de La Pietat disposarà de residència per a unes 130 persones marginades

El Consell de Mallorca ha iniciat obres per a la reforma de l'edifici de La Pietat, en què es disposaran fins a 130 places per a persones que pateixen exclusió o marginació social i que fins ara eren acollides a l'Hospital de Nit a Palma. Aquest darrer espai serà deshabitat per permetre la seva reconversió en centre cultural o destinat a tasques equivalents, segons explicà ahir a Diari de Balears la consellera insular de Serveis Socials, Josefina Sintes i Janer. Això no obstant, el destí futur dels espais a l'actual Misericòrdia pot modificar aquesta previsió per al centre annex a la Sang, com també reconegué la màxima responsable dels serveis socials al Consell de Mallorca.

El nou espai de La Pietat "anomenat «El Casal» patirà una transformació que l'habilitarà com a residència temporal o permanent "segons les necessitats dels usuaris" per a individus d'ambdós sexes i, per primera vegada, per a parelles. Les tasques de rehabilitació i transformació de l'espai estan valorades en uns 160 milions de pessetes, segons Sintes; i l'objectiu és evitar la conjunció de persones amb necessitats divergents a les mateixes dependències. Així, els alcohòlics crònics i altres exclosos "abandonats, per exemple, però també patològics socials" seran derivats a aquest indret, evitant la seva identitat amb els toxicòmans o els immigrants, com s'explica després en aquesta mateixa plana.

El nou centre de La Pietat no només acollirà persones en situació d'exclusió social al llarg del dia i de la nit; també servirà com a observatori de les persones que hi arribin per practicar després una diagnosi i, en el cas que això sigui adient, establir la seva derivació a centres sanitaris o socials especialitzats. Les obres encetades a La Pietat tracten d'oferir habitatges «dignes» i habilitats segons les exigències legals per als col·lectius mallorquins d'exclosos: l'adequació de l'espai contra incendis, a la calefacció i altres necessitats d'infraestructura ho justifiquen, segons explicà la consellera Sintes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris