muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

L'informe del Govern modificarà les negociacions amb l'Executiu central

Servirà per mostrar les mancances estructurals que es pateixen en tot el país

L'informe elaborat per la conselleria d'Hisenda -les dades del qual queden recullides en la plana anterior" serà, sense dubtes, una bona arma per negociar amb l'Administració central, així com per delimitar les prioritats pressupostàries i les actuacions que ha de dur a terme l'Executiu autonòmic.

«Moltes de vegades quan anàvem a les reunions de les comunitats ningú no entenia què hi fèiem nosaltres allà si som una comunitat rica. Ara els podrem mostrar molts de matisos. Les dades que presentam desmitifiquen la nostra imatge, perquè una comunitat rica no ha d'estar pendent de si tindrem o no tindrem aigua, no ha de comptar amb un mercat laboral precari i estacional i no ha de comptar amb dèficits com els que patim en infraestructures viàries i sanitàries».

El conseller Mesquida va explicar que aconseguir un equilibri en la distribució de la riquesa de les Balears és responsabilitat de totes les administracions així com dels agents socials i econòmics i va recordar que l'Executiu illenc ha aprovat per enguany un increment del 25 per cent a la partida pressupostària destinada a Benestar Social i augmentà el 18 per cent les aportacions en matèria d'atenció sanitària.

Per la seva banda, el president del Govern balear, Francesc Antich, va explicar durant la presentació de l'informe als agents socials que «ocupam llocs capdavanters en tots els rànquings marcoeconòmics i això ha de ser motiu de satisfacció. Però aquestes bones xifres no ens han d'enlluernar ni ens han de distorsionar la realitat. Estam obligats a respondre un interrogant essencial: aquest potencial econòmic es trasllada al benestar global de tota la població?».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris