algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Lluita amb el vent els darrers dies del 2000

Els Bombers acudiren a més de 70 emergències provocades per la mala meteorologia a Mallorca

L'illa de Mallorca va ser l'objectiu del mal temps durant les darreres jornades de l'any 2000. El passat mil·lenni finalitzava amb la mobilització de Bombers de Palma i del Consell, que intervingueren en més de 70 emergències provocades, totes elles, pel fort vent.

Les ratxes de més de 80 quilòmetres per hora obligaren Protecció Civil a posar en estat d'alerta l'Arxipèlag, en especial Mallorca, durant els dies 29, 30 i 31 de desembre. La meteorologia afectà les comunicacions, el trànsit i provocà desperfectes en el mobiliari urbà de totes les localitats de l'Illa, sobretot de Palma i la zona d'Andratx. El telèfon del Centre de Coordinació d'Emergències de l'112 no deixà de sonar i els Bombers i personal de Protecció Civil no aturaren d'anar d'un lloc a l'altre.

Cal esmentar, pel seu vessant tràgic, tres accidents suposadament causats pel vent en els quals tres persones perderen la vida. El dia 29 de desembre un treballador moria a causa de les ferides patides en caure-li damunt una paret en una obra de la urbanització de Son Ramonell, en el terme de Marratxí. Els seus companys informaren que el fort vent que havia bufat durant tota la jornada a la zona podria haver provocat la tragèdia. Unes hores abans, Jaume Magí Fàbregas Roig, de 27 anys, moria en un accident de trànsit a Bendinat en caure del ciclomotor que menava. Entre les presumptes causes que estudiajava la Guàrdia Civil per explicar la tragèdia s'hi trobava la d'un cop de vent.

Tan sols un dia després, el 30 de desembre, Joaquín Sánchez Palma, de 38 anys, moria a l'autopista d'Inca en perdre el control del seu vehicle i quedà encastat contra un arbre. Testimonis que presenciaren el sinistre explicaren que «el vent empenyé el turisme cap a l'esquerra i el va fer sortir de la via».

Pel que fa a les comunicacions aèries, l'aeroport de Son Sant Joan visqué el dia 29 una jornada caòtica per mor de la meteorologia adversa. L'Executiu de servei de l'aeroport es va veure obligat a desviar diversos vols que havien d'aterrar a l'Illa. Cinc aparells, procedents de Madrid, Granada, Londres i València varen ser desviats als aeroports de Maó i Eivissa. Com a conseqüència d'aquests desviaments, les rotacions d'avions també es varen veure afectades.

Ja diumenge, dia 31, la neu visitava Mallorca per damunt dels 700 metres d'alçada. Aquest fet, per sort, no provocava incidents destacables per la crònica negra, únicament, una sortida massiva dels palmesans per visitar la primera nevada del mil·lenni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris