algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La Sala reduirà la construcció a la zona des Velar i de Son Sant Martí

La parcel·la mínima passarà de 7.000 a 14.000 mil metres quadrats

La parcel·la mínima per poder construir als nuclis rurals des Velar i de Son Sant Martí passarà de 7.000 a 14.000 metres amb la nova normativa urbanística. L'Ajuntament en el darrer ple hi va votar a favor, fent valer el vot de qualitat del batle, Miquel Ramis, d'una al·legació feta a les normes subsidiàries pel regidor del PSM Pau Mateu. D'aquesta manera, s'estableix la necessitat de tenir un solar de 14.000 metres com a mínim si es pretén fer qualsevol tipus de construcció.

Els membres del pacte de govern (CDM i Partit Popular) varen votar per separat en aquest tema. D'aquesta manera, tant Unió Mallorquina com el PP varen mostrar el seu desacord amb aquesta proposta d'increment de la parcel·la edificable. El regidor d'Urbanisme i portaveu del PP, Onofre Plomer, ha manifestat que l'al·legació del regidor nacionalista Pau Mateu suposa obviar que la zona de Son Sant Martí es troba ja urbanitzada. Allò cert és que aquest nucli rural ja fou motiu de discussió la primera vegada que es varen presentar les normes subsidiàries davant del ple de l'Ajuntament. En aquell moment Onofre Plomer ja esmentà que a Son Sant Martí les parcel·lacions ja estaven fetes feia temps.

Durant el ple fou precisament el batle qui amb el seu vot de qualitat va resoldre el tema, ja que s'havia produït un empat perquè amb la defunció del regidor Joan Poquet (PP) disposava d'un vot menys. S'ha de recordar que des del Consell de Mallorca s'ha remès una carta a l'Ajuntament de Muro per tal d'informar que la normativa urbanística que s'ha aprovat ha de ser més restrictiva. El CIM creu que el Consistori murer és massa permisiu en zones que han de ser protegides pel seu interès. En aquest sentit es fa un especial esment dels edificis catalogats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris