nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Tres «red-skins» varen llançar els ous durant l'ofrena floral al rei En Jaume

Els independentistes occitans i els Maulets queden lliures de la sospita i condemnen els fets

Els incidents registrats dissabte passat a l'ofrena floral al rei En Jaume amb motiu de la Diada de Mallorca varen ser protagonitzats per un aïllat grup de red skins (skin heads d'ideologia procomunista), que hores abans havien participat sense estar alineats en cap formació a la manifestació unitària.

Així ho varen explicar a Diari de Balears fonts de tota solvència que varen prendre part en els dos actes. Els francesos que havia esmentat el vicepresident Pere Sampol, a l'hora de condemnar els actes, no varen tenir absolutament res a veure en el llançament d'ous contra les autoritats, com tampoc no varen tenir res a veure els Maulets, tal com han afirmat alguns mitjans de comunicació.

En aquest sentit, Tià Jordà, militant del col·lectiu independentista, va explicar que «nosaltres ens vàrem dissoldre en acabar la manifestació i a l'ofrena floral tan sols hi participaren alguns membres nostres a títol personal». Jordà es mostrà indignat «amb el paper que ens fan jugar, perquè com que Maulets es mouen molt a fora i tenen molta de força se'ns vol donar una mala imatge».

Jordà va confirmar a aquest diari que fa un any un red-skin va ser expulsat de la formació tot i que havia estat membre fundador i apuntà a aquesta antiga pertinença al col·lectiu com «el fet que se'ns acusi com a responsables dels actes».

El que també varen confirmar fonts d'Alternativa per Mallorca és que membres d'aquest fòrum varen ser agredits per aquests red-skins quan intentaren evitar el llançament dels ous. «Eren uns subjectes aïllats i nosaltres en tot moment vàrem intentar evitar els incidents, però és que aquesta gent ni tan sols va respectar el cant de La Balanguera ni el dels Segadors».

Pel que fa als francesos, aquests no són tals, sinó un grup d'independentistes de l'Occitània que participaren en la manifestació unitària convidats per uns independentistes de Lleida. Aquest fet també allibera de qualsevol sospita els membres d'Endavant-OSAN, vinguts de Barcelona. Endavant-OSAN són hereus directes de la Plataforma per la Unitat d'Acció, un col·lectiu independentista de tendència anarquista que es va caracteritzar per nombroses accions violentes, especialment al Principat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris