algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El transport públic encara és la gran assignatura pendent del municipi

La nova línia de circumval·lació, ja ben criticada, es posa en marxa aquest mes

L'espectacular i en moltes ocasions desordenat desenvolupament urbanístic que ha experimentat el terme de Marratxí les darreres dècades ha creat una realitat amb moltes mancances. Enmig d'un municipi amb un gran nombre de nuclis de població dispersos, el transport públic continua sent la gran assignatura pendent de l'Administració, malgrat les importants passes que s'han fet darrerament per posar-hi remei.

En aquests moments la majoria de les urbanitzacions del municipi no disposen de cap sistema de transport públic eficient. Només els veïns de sa Cabana, es Pont d'Inca, es Figueral i els treballadors del Polígon tenen accés al transport ferroviari gràcies a les estacions properes. D'altra banda, els veïns de Pòrtol tenen al seu abast una línia que connecta el poble amb Palma però que no té unes freqüències de viatges adequades per al seu ús massiu.

Els del Pont d'Inca també tenen la possibilitat de viatjar fins a Palma emprant la línia de l'EMT que arriba fins al municipi. Amb aquesta radiografia urbana es fa palesa la necessitat d'habilitar almanco alguna línia que comuniqui els diferents nuclis de població entre si i amb el centre de salut de Muntanya ubicat en un extrem del polígon industrial. Una sortida a aquesta greu mancança podria donar-se amb la posada en marxa d'una nova línia de bus que passaria pel centre de salut i pels nuclis de Son Daviu, Nova Cabana i sa Cabana fins a Palma.

L'Ajuntament ha acceptat l'oferta presentada per l'empresa transportista de Sebastià Cànovas de manera que les arques municipals subvencionarien aquesta línia amb sis milions anuals. En principi està previst que la nova línia es posi en marxa a partir d'aquest mes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris