muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Totes les depuradores de l'Ibasan incompleixen les mesures de seguretat

Les reparacions es fan en alguns casos amb recanvis no recomanats pels fabricants

Una de les conclusions de l'auditoria externa (adjudicada per la Conselleria de Medi Ambient a l'empresa Lloyd's) sobre el manteniment de les 67 estacions depuradores d'aigües residuals gestionades per l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan) afirma, entre altres qüestions, que totes aquestes infraestructures incompleixen les mesures de seguretat exigides en el plec de la seva contractació.

Aquest mateix estudi indica que «encara que existeix un pla de manteniment preventiu i es registren les operacions que es duen a terme, s'ha comprovat la poca fiabilitat d'alguns dels registres efectuats durant els darrers anys. En molts casos, falta la documentació tècnica dels equips, que dificulta la decisió d'unes instruccions de manteniment correctes i precises. D'altra banda, les operacions de manteniment fixades en el pla són molt genèriques i no particularitzen les característiques pròpies de cada equip». Així mateix, l'empresa auditora ha observat que «alguns equips es troben fora de servei, la qual cosa afecta negativament la qualitat dels processos de tractament. Això indica una manca total de manteniment preventiu i que els equips, quan s'han espatllat, no han estat reparats correctament per tal de recuperar la seva operativitat».

Igualment, l'informe determina que «els equips, en alguns casos, han estat reparats amb recanvis que no es corresponen amb les característiques tècniques que recomana el fabricant. Els quadres elèctrics es troben en mal estat per la manca de manteniment i d'esquemes elèctrics actualitzats que permetin actuacions ràpides, i, en algunes ocasions, per trobar-se en unes condicions d'humitat i de concentració de sulfhídric que acceleren el seu deteriorament. En alguns quadres, el perill de xoc elèctric és important».

Finalment, l'auditoria estableix que «alguns dels bombeigs tenen fora de servei el grup electrògen. Això ha provocat que, durant els talls de corrent elèctric, l'aigua vessi. Aquest fet és especialment greu en els bombeigs a peu de platja. A més, nombrosos tractaments depuradors es troben excessivament carregats de fangs que es fan recircular contínuament i que no són purgats del procés ni enviats a deshidratació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris