nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Fageda titlla 'd'agressius' i 'vergonyosos' els actes realitzats pels independentistes

Demana «seny» als partits i que «lluitin» contra «qualsevol actitud radical» a les Illes

La Festa de l'Estendard estigué marcada el passat diumenge per la resposta del batle Joan Fageda als incidents protagonitzats el dissabte per mig centenar de joves independentistes que arrabassaren una bandera espanyola i insultaren i llançaren ous al batle, la Corporació i els membres del govern presents a la plaça d'Espanya durant l'ofrena floral al rei en Jaume. Fageda afirmà durant l'entrega de les medalles d'or de Palma que aquests grups independentistes i nacionalistes «es mostraren peculiarment agressius i mantingueren una actitud inadmissible en un règim democràtic».

Fageda recordà els fets i explicà que abans de l'arribada de la Corporació, empleats municipals i policies foren objecte d'agressions verbals, i reberen impactes d'ous llançats amb tota intencionalitat, a més de destruir emblemes i altres objectes». Lamentà també que aquest col·lectiu «insultàs amb essencial animadversió els ciutadans de parla castellana» i que llançassin «escopinades i ous a la Corporació, regidors elegits democràticament i lliurament pels ciutadans».

El batle destacà que el col·lectiu que protagonitzà «el vergonyós espectacle» el dissabte vespre estava integrat «en gran part per gent molt jove i arribada en alguns casos en autocars procedents de diferents indrets de l'Illa, enarborant banderes i adhesius de partits nacionalistes i independistes», en al·lusió, entre d'altres, a Esquerra Republicana de Catalunya. Des del saló de sessions va llançar «una crida a la sensatesa, a la cordura als responsables polítics dels partits». En aquest sentit afirmà que «hem de lluitar per qualsevol actitud que es radicalitzi a la nostra ciutat i a la nostra Comunitat. I això dependrà, en gran mesura, de l'actitud dels responsables de cada formació política».

En aquest punt, el batle va fer una advertència i pronuncià les següents paraules: «esper i desig amb el cor a la mà la reconducció d'aquesta actitud i que la Corporació no s'hagi de veure obligada a prendre decisions no desitjades en defensa de la seva història i la seva tradició, i que el respecte a les normes democràtiques continuï sent el principal objectiu de qualsevol formació política, en especial, pel que fa referència a la preparació de la nostra joventut».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris