muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El nacionalisme illenc planta cara al mal temps per recordar el seu origen

Més de 2.000 persones es manifestaren i proclamaren el dret a l'autodeterminació

95642

Els nacionalistes foren gernació i demostraren que aquesta és la seva gran cita anual. Un magne esdeveniment, una jornada de reivindicació.

SEBASTIÀ BENNASAR.

«No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un país ocupat. Volem, volem, volem, volem la independència, volem volem volem, Països Catalans». Aquesta proclama, una de les múltiples que es corejaren ahir horabaixa per part de més de dues mil persones, resumeix a la perfecció les aspiracions de tots els manifestants que, desafiant una temperatura glacial, la pluja i el fort vent, demostraren que el nacionalisme mallorquí no s'oblida dels seus orígens com a poble.

Els manifestants es concentraren a partir de les sis de l'horabaixa al passeig del Born, que progressivament es va omplir de quadribarrades i d'estelades. L'acte de la plataforma unitària, formada per Alternativa per Mallorca, l'Àrea de Joventut d'Esquerra Unida, Comitè de Solidaritat amb Euskal Herria, Endavant-OSAN, Esquerra Republicana de Catalunya, Grup Blanquerna, Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joves d'Esquerra Nacionalista, Lobby per la Independència, Maulets, PSM-Entesa Nacionalista, Revolta, Sa Sargantana, STEI, Sindicat de Treballadors de les Illes Balears i Unió Obrera Balear, va començar amb una pluja que aguantaren estoicament tots els manifestants.

Amb el so de les xeremies la comitiva va començar el seu recorregut, abandonà la plaça de les Tortugues i enfilà el carrer d'Unió. Els joves anaven de gresca i feren botar i seure's tots els manifestants, anar de cul i tirar endavant.

Entre els presents a la diada nacionalista destacà la presència de Pere Sampol, vicepresident del Govern balear; el diputat Cecili Buele; el director general de Cultura, Pere Muñoz, i el de Política Lingüística, Joan Melià; els regidors de Cort Sebastià Serra i Gabriel Barceló; Jaume Santandre, d'ERC; el director del Teatre Principal, Pere Noguera; Miquel Àngel March, del GOB; els escriptors Bartomeu Mestre, Gabriel de la S.T. Sampol, Hèctor Hernández i l'activista Macià Manera.

Després d'un entusiasta recorregut, els manifestants desembocaren a la plaça de l'Olivar, on desafiaren el vent per proclamar «Visca la terra lliure». Tot seguit, Catalina Canyelles va procedir a la lectura del manifest unitari, en què recordà que «la memòria històrica és un tresor que ens permet conservar la pròpia identitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris