algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'ofrena al rei En Jaume esdevé una batalla contra la bandera espanyola

Els independentistes llançaren ous contra el batle Fageda i la corporació

Després de la manifestació, l'ofrena floral a l'estatua del rei En Jaume, a les vuit, a la plaça d'Espanya, va tornar a causar incidents. Poc abans d'arribar les autoritats, un petit grup d'independentistes que havien participat en la manifestació varen intentar retirar la bandera espanyola amb crids d'«aquesta bandera és estrangera» i varen aconseguir tomar-la.

En aqueix moment es varen produir els incidents més greus de l'acte, quan la Policia municipal va anar contra els independentistes que havien aconseguit deixar torta la bandera. Segons fonts municipals, la càrrega no va ser tal, «sinó que els agents varen aguantar estoicament».

El resultat dels enfrontaments va ser diversos ferits, entre ells independentistes i gent que, sense voler-ho, va acabar enmig de la Policia i els independentistes. En arribar el batle Joan Fageda i les autoritats varen ser escridassats per un centenar d'independentistes. El batle necessità protecció.

Un poc separat de la comitiva municipal va arribar el president Francesc Antich i el vicepresident Pere Sampol. A més hi eren quasi tots els partits del Consell de Mallorca, llevat d'Esquerra Unida i Els Verds, dels quals tampoc no acudiren edils. Altrament, quan arribà el president del Parlament, Maximilià Morales, els independentistes li impediren passar.

Una vegada les autoritats havien format, un ou va caure en una cama del tinent de batle Joan Bauçà, mentre que altres no aconseguiren fer diana en a cap autoritat, entre els quals hi era el president Antich. Per un moment, les cares serioses dels edils es convertiren en malediccions. Finalment, es va fer entrega de les corones de flors al rei En Jaume I.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris