algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Consell atura la construcció de 1.200 noves places hoteleres al Port

Els projectes dels tres blocs d'apartaments queden afectats per la moratòria

84828

Dos dels aparthotels s'havien d'aixecar en un sector ubicat vora l'estany Menor.

El Consell Insular de Mallorca ha deixat en suspens la tramitació de 1.200 noves places hoteleres al Port corresponents a tres grans complexos d'apartaments turístics. La Comissió Insular d'Urbanisme ha pres aquesta decisió emparant-se en el fet que tots tres projectes estarien afectats per la moratòria urbanística decretada a tota l'Illa.

En aquest sentit, s'apunta que totes tres unitats d'actuació no disposaven encara d'un projecte d'urbanització aprovat abans del 31 de juliol. Dos dels aparthotels s'havien d'aixecar en dos amples sectors que sumaven quasi 56.000 metres quadrats situats entre l'estany Menor i el camí des Puig i que es trobaven sense urbanitzar.

El tercer establiment s'havia d'emplaçar en una zona també sense urbanitzar de 28.500 metres compresa entre l'avinguda Tucan i el parc de Maristany, just al costat dels hotels Reina. En tots tres projectes el promotor era Esteban-Riera Marsà, que actuava en representació de les entitats Constructora Puerto Alcúdia S.A., Complejos Xara S.L. i Pino Lago Club S.A.

Els promotors tenien previst edificar un total de 51.000 metres quadrats repartits en edificis d'un màxim de planta baixa i dos pisos. La tramitació d'aquests establiments turístics s'encetà el mes d'abril passat, quan el promotor va presentar les tres peticions de llicència d'obra per construir els apartaments, com també les corresponents dotacions de serveis.

L'Ajuntament comunicà al promotor que havia de fer efectiva la cessió de les zones verdes i dels espais públics, que no fou delimitada fins el juny. El 7 de setembre el ple de l'Ajuntament aprovà el projecte d'urbanització, però a l'hora de donar la llicència d'obra els tècnics municipals detectaren un cúmul de deficiències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris