algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

El Govern iniciarà la creació d'una reserva marina a Cala Rajada pel gener

La confraria de pescadors ha presentat una proposta per protegir i recuperar les espècies

La Direcció General de Pesca del Govern de les Illes Balears iniciarà el gener de 2001 els tràmits per crear una reserva marina de l'àrea pesquera de Cala Rajada amb la finalitat de recuperar aquesta sector primari tan malmès.

La creació d'una reserva marina a l'àmbit pesquer de Cala Rajada esdevindria un impuls per a l'economia del municipi, així com un alè d'esperança per la revitalització del sector que a hores d'ara es troba en una situació bastant precària.

El director general de Pesca, Sebastià Coves, ha explicat que «en aquests moments s'està realitzant un estudi per tal de comprovar la viabilitat de crear una reserva marina al nucli costaner, encara que es tracta d'un tema complicat i que portarà bastanta de feina».

Així mateix, Coves va manifestar que «en el gener, un dels primers projectes que posarem en marxa serà, precisament, l'estudi per a la creació de la reserva marina de Cala Rajada que ens han sol·licitat els pescadors de la zona».

Emperò, la iniciativa de delimitar una reserva marina a l'àmbit pesquer de Cala Rajada ha sorgit de la Confraria de pescadors de la Verge del Carme.

Així, el secretari d'aquest col·lectiu professional, Jeroni Ferrer, ha explicat que «hem mantingut contactes amb la Direcció General de Pesca: una fou amb motiu de la visita al port i l'altra, coincidírem en unes jornades sobre medi ambient marí organitzades per Geomarin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris