algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

L'Ajuntament demana 250 milions per legalitzar 54 places de l'hotel Palas

L'empresa hotelera i els responsables municipals negocien un conveni urbanístic

La societat Aricomo, propietària de l'hotel Muro Palas ha oferit a l'Ajuntament el pagament de 250 milions de pessetes a canvi de legalitzar 54 places que ara es troben fora d'ordenació. En una inspecció feta pels tècnics municipals a començaments de la temporada turística es va detectar que s'havien construït fins a 54 places de més respecte el projecte presentat a l'Ajuntament.

Malgrat això, des de l'Ajuntament es manté que aquestes places es poden legalitzar ja que no suposen cap increment de volumen edificat i compleixen la Llei de Turisme. De fet, aquesta infracció urbanística es podria tancar amb la imposició d'una sanció econòmica.

L'entitat propietària de l'hotel en la qual hi té part el conegut empresari José Hidalgo ha presentat una al·legació a la revisió de la normativa urbanística de Muro demanant que se li permeti incrementar les 218 places permeses fins a les 272 que en realitat té.

El secretari municipal va recomanar que no s'acceptàs l'al·legació sense haver firmat abans un conveni urbanístic comprometent l'empresa a pagar els 250 milions. Per aquest motiu el ple decidí desestimar l'al·legació. El tinent de batle, Onofre Plomer (PP), ha admès l'existència de negociacions, però diu que encara no hi ha un acord sobre la quantitat a pagar.

L'Ajuntament ha rebaixat les seves pretensions dels 500 milions inicials fins a la meitat però l'empresa hotelera encara ho considera excessiu. Plomer considera que aquesta al·legació es podria acceptar en un futur ja que considera que el Consell pot rebutjar la nova normativa per considerar-la poc restrictiva dins del centre històric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris