algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

L'Hospital de Nit passarà aquesta Nit de Cap d'Anys sense probar gota d'alcohol

Els 'sense sostre' es troben amb un llit calent per passar les freds vespres d'hivern

Avui l'Hospital de Nit tancarà les portes més tard. Un diu qualsevol roden la clau a les 11 del vespre, però, com que és la Nit de Cap d'Any tendran obert fins l'1 o les 2 de la nit. Faran sopar especial com a qualsevol altre casa, cuixes de me al forn acompanyades de patates frites, torró i fruïta. I, després, hi haurà raïm per rebre l'any nou. Però, no podran brindar.

L'alcohol els està prohibit i és què molts tenen problemes d'alcoholèmia, explica el director del centre, Antoni Garau Garau. A la residència hi viven persones, la majoria homes d'una quarentena d'anys, que no estan en condicions de treballar perquè la seva salud ja no els hi permet. Però, que tampoc tenen família que els pugui cuidar.

En aquest segon pis del número 2 del carrer de la Missericòrdia s'hi allotgen de forma indefinida 21 homes i dues dones. La residència també compta amb vuit places per atendre persones amb problemes d'alcholèmia. En aquesta planta també s'hi troba la cuina i la zona destinada a menjador. Per això, al vespre, totes les persones amb problemes de marginació, exclusió, vulneració social o simplement els què no tenen cobri per passar la nit pujen a d'alt a sopar. Ho fan en dos torns, cadescún d'una vintena de persones.

Després, baixen al pis de sota. Allà dormen en una sala àmplia i de corbes altes que està estibada de lliteres i llits de plaça tapads tots amb un cobertó verd, prim, el sòtil és alt i les pareds estan plenes d'humitat i floridura. També hi ha un guardarrobes per cada un. El bany, estret i amb més de dues i tres retjoles caigüdes i les pardes totes palades, està ple de compartiments, darrera hi ha les dutxes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris