algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort ha assessorat 750 projectes d'empreses de nova creació

Una cinquena part de les persones que s'adrecen a l'Imfof arriben a obrir el seu comerç

L'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (Imfof) ha assessorat un total de 750 projectes per a la creació de noves empreses. D'aquests, però, només una cinquena part han arribat a veure la llum. Així i tot, el tècnic d'autoocupació, Jaume Escales, considera tot un èxit el programa. I afirma que, precisament, la clau d'aquest èxit rau en la «bona predisposició» de la persona que sol·licita aquest servei públic i gratuït que ofereix Cort per crear empreses.

Jaume Escales comenta que, fins i tot, ha assessorat persones que han estat capaces de crear la seva pròpia empresa sense posar ni un sol duro de la seva butxaca. Afirma, però, que «aquests casos són comptats, és més, un 90 per cent sí que disposa d'un capital previ». Aquest tècnic de l'Imfof explica així mateix que els clients que s'adrecen a aquesta oficina cerquen majoritàriament assessorament per obrir una botiga de mobles, informàtica, roba, comerç minorista en definitiva. També comenta que les noves empreses s'obrin arreu de Palma; no es concentren en una barriada concreta.

Jaume apunta que el més important per crear una nova empresa és tenir una bona predisposició, però, també conèixer el producte. «Perquè si vénen i et diuen tenc la intenció de muntar una empresa d'informàtica i t'adones que la persona en qüestió no té ni idea d'ordinadors, idò ja l'hi desaconselles perquè saps cert que la proposta no anirà endavant», assenyala. Després també es té en compte l'«oportunitat», és a dir, les possibilitats que tindrà una empresa si obri les seves portes en una barriada concreta de seguir endavant i no haver de tancar després d'un mes o mes i mig.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris