lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La baixada de bandera de Palma és la segona més cara de l'Estat

En altres aspectes és de les ciutats més barates

Palma a partir del dia 1 de gener Palma tindrà la segona baixada de bandera més cara d'entre les principals capitals de tot l'Estat. Així es desprèn d'un estudi comparatiu realitzat per Diari de Balears entre les ciutats més poblades de la Península i Palma. De fet, només Barcelona supera la baixada de bandera de Palma, que és de 300 pessetes, i ho fa perquè tot i que de dia és igual, també 300 pessetes, el vespre és de 325 pessetes i, aleshores, la mitjana supera les 300 pessetes de la capital balear.

No obstant això, s'ha de dir que a Barcelona encara no han actualitzat les tarifes per a l'any 2001. Així i tot, haurien d'apujar molt les tarifes per evitar que Palma no els superàs en aquest aspecte l'any que ve, ja que l'Ajuntament de Palma té previst aprovar definitivament per a l'any 2001 la baixada de bandera nocturna de 500 pessetes, que supera, de molt, la de Barcelona, i seria, en aquella franja horària, la més cara de tot l'Estat. A més, aquest cobrament nocturn faria que Palma tingués la mitjana de baixada de bandera més alta d'Espanya.

Ara bé, no tot són creus per als usuaris dels taxis de Palma. De fet, és una de les poques capitals, de les vuit primeres, l'única juntament amb Barcelona i Madrid, que no té un cost fix per al trajecte mínim. Altres ciutats, com la Corunya, Bilbao, València, Sevilla o Màlaga, tot i tenir la baixada de bandera més barata, imposen un pagament mínim al taxista d'entre 325 (a la Corunya) i 535 pessetes (a Bilbao). Això vol dir que tot i que a Bilbao el taxímetre, en un recorregut de dos minuts, pot marcar 250 pessetes, el conductor cobra 535 pessetes si el trajecte és el vespre i 435 si és de dia.

Un altre aspecte que juga a favor dels ciutadans de Palma a l'hora d'agafar el taxi és que és una de les capitals on paguen menys per quilòmetre recorregut. De fet, tan sols a Bilbao i Màlaga es paga menys per quilòmetre que a Palma, ja que a la capital basca es paguen 82 pessetes durant el dia i 113 durant el vespre; a la de la Costa del Sol, 81 pessetes durant el dia i 97 el vespre i a la ciutat mallorquina 82 durant el dia i 123 durant el vespre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris