nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Diada de Mallorca: Retrat de les hores prèvies a la cita més important del nacionalisme

Ara mateix falten un grapat d'hores perquè els nacionalistes de l'Illa acudeixin a la seva cita anual, a la manifestació que referma els nostres orígens catalans, la diada de la conquesta de Mallorca, que se celebra avui amb una manifestació que començarà a les 18 hores en el passeig del Born.

Però perquè la jornada d'avui sigui un èxit ens hem de remuntar una mica enrere. La nostra història comença quan just falten quinze minuts perquè la primera hora del dia 29 sigui complerta. En el bar Es Pinzell es respira ambient de diada. Una gran pancarta recorda les darreres aventures europees dels Joves de Mallorca per la Llengua. Ara, però, és hora de noves batalles. Una taulada omple el racó de les tertúlies. Set joves seuen en les cadires més còmodes del local. És el repòs abans de la gran manifestació unitària.

En el grup heterogeni destaca la presència de Salvador Iborra i Antoni Pons. Ambdós són del País Valencià i estan ansiosos de participar en la seva primera manifestació del 31 de Desembre. Al voltant d'una gerra de pomada gelada ens expliquen que «teníem moltes de ganes de conèixer la part insular dels Països Catalans i aprofitar per venir a veure els bons amics que tenim per aquí».

Més enllà del braç de mar que separa Mallorca de València la situació del nacionalisme no acaba de ser joiosa. «De tota manera, és millor que no un temps. En aquest moment hi ha esperança, hem entrat en una etapa evolutiva i de creixement que fa tenir molt d'optimisme». A la taula el debat torna a centrar-se en el nacionalisme i acaba derivant cap a la situació del País Basc. El grup de joves és un relleu més dels nombrosos que han discutit sobre la mateixa qüestió en les cadires còmodes del Pinzell.

«Que què pensam sobre la manifestació unitària? Doncs que és una idea excel·lent que pensam aprofitar per fer notar la nostra visió sobre les problemàtiques dels Països Catalans». La presència d'Iborra i Pons a Palma és molt meritòria. La seva odissea naval "«ens hem hagut de prendre quatre biodramines cada un»" no és res en comparació amb altres problemes logístics. «Sobretot els doblers, que per als estudiants no són infinits, però per sort la bona gent de Mallorca ens ha facilitat molt la tasca. Si no no hauríem pogut venir».

I acaben convidant tots els mallorquins a participar en la propera manifestació del 25 d'abril al País Valencià. Avui engronsaran fort la senyera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris