nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'Empresa Funerària construirà cinc velatoris i la seva seu a Son Valentí

Les instal·lacions funcionaran a partir del 2002

El consell d'administració de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, EFM, acordà el passat 27 de desembre construir cinc nou velatoris i la seu de l'Empresa Funerària Municipal de Palma a Son Valentí, que permetrà centralitzar tots els serveis funeraris dispersos a l'actualitat a Son Pacs, Son Molins i Bon Sosec. L'edifici podria estar llest a partir del 2002. En el nou edifici, que tindrà un cost total de 658 milions, s'ubicarà la seu social, oficines d'atenció al públic, el magatzem, la part administrativa i tots els serveis funeraris i un aparcament.

Així, el nou edifici disposarà de cinc tanatoris més, que si se sumen als 4 actuals que hi ha a Son Valentí i els 10 a Bon Sosec, fan un total de 19 tanatoris. «Això ens permetrà cobrir el dèficit que teníem a l'actualitat», assegurà Joan Bauzà, tinent de batle i president de l'EFM. Segons les estadístiques de l'EFM, a Palma es produeixen entre 10 i 14 morts diàries que solen augmentar durant els cap de setmana o durant l'hivern. El preu del velatori durant un dia a Palma té un cost de 25.000 pessetes.

Bauzà assegurà que ja tenen els informes favorables d'Urbanisme i de la Conselleria de Sanitat i que només falta presentar el projecte perquè es concedeixi la llicència d'obres. Així, les obres podrien començar de «manera imminent», explicà Bauzà. El termini d'execució d'obres està previst que sigui d'onze mesos i l'empresa adjudicatària del projecte serà Conste S.L. responsable de la darrera ampliació de Son Valentí. Bauzà recordà que en el Pla General d'Ordenació Urbana de 1993 ja es preveia l'edifici de l'Empresa Funerària a Son Valentí.

El president de l'EFM recorda que a la darrera ampliació que es va fer de Son Valentí fa un any i mig es varen presentar unes quatre empreses per a la construcció de la primera fase. L'empresa que guanyà el concurs fou Conste S.L. que construí 2.000 unitats d'enterrament inclosa una nau de dos mil metres amb un cost de 105 milions de pessetes. Bauzà justificà que la construció del futur tanatori s'ha concedit també a la mateixa empresa «perquè en el projecte inicial ja ofertà aquest nau de dos mil metres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris