bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els funcionaris del Govern només faran feina 35 hores setmanals

La mesura afecta més de 12.000 servidors públics de l'autonomia balear

68756

Oficina de funcionaris del Govern balear.

El darrer Consell de Govern de l'any, tingut ahir, va acordar establir la jornada de treball en 35 hores setmanals per a tot el personal al servei de l'Administració autonòmica (fins ara era de 37'5 hores) illenca. L'acord, pres a proposta del conseller d'Interior i Funció Pública del Govern balear, Josep Maria Costa, es farà efectiu des de demà, dia 31 de desembre. La mesura va ser qualificada pel conseller de Presidència, Antoni Garcias, de «pionera».

El horaris fixats per l'Administració general, que van des de les 8 hores a les 15 hores, tindran una banda horària de flexibilitat de mitja hora tant pel que fa a l'entrada com a la sortida. I la pausa de treball queda fixada en un màxim de 30 minuts. L'acord va ser assolit el passat 21 de desembre per la Mesa General de Negociació i fa efectiu el Pacte per l'Ocupació en l'apartat relatiu a la gestió i la duració del temps de feina.

Quant als torns de treball, la jornada setmanal tindrà un màxim de 48 hores per al personal que, excepcionalment, hagi de fer hores extraordinàries, guàrdies i atenció continuada. Els torns diürns tindran una durada màxima de set hores consecutives i el nocturn, deu. Igualment, l'acord estableix que sempre es respectarà un descans de 12 hores entre jornades i que, en cap cas, no es treballarà més de sis dies consecutius. El dies lliures setmanals ininterromputs seran, com a mínim, dos i queden garantits igualment un mínim de quinze caps de setmana lliures anuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris