nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

El nou plànol cartogràfic del municipi, una eina de primer ordre per interpretar la realitat

Els veïns de Llucmajor ja disposen d'una eina cartogràfica de primer ordre que els permetrà, d'ara endavant, «tenir una imatge real i actual del Llucmajor de l'any 2000», ha explicat l'autor del mapa topogràfic del terme municipal de Llucmajor, l'enginyer topògraf Bartomeu Font i Tous. Precisament, ahir matí fou presentat el nou mapa en el marc del programa commemoratiu del 700è aniversari de la fundació de la vila de Llucmajor amb les ordinacions del rei en Jaume II. L'acte fou introduït pel batle de Llucmajor, Lluc Tomàs.

El mapa de Bartomeu Font és de tipus temàtic i comprèn un exhaustiu recull d'aspectes d'interès públic. En aquest sentit, el document mètric conté les àrees naturals d'especial interès (ANEI), com també les àrees rurals d'interès paisatgístic (ARIP), les zones de protecció i les reserves marines del terme de Llucmajor.

Així mateix, el mapa de Llucmajor va més enllà dels aspectes purament geogràfics, en la mesura en què s'apropa a la història més antiga del municipi, però també a la seva realitat més recent. Font ha advertit que «els llucmajorers ara tenen al seu abast un testimoni de la realitat física de l'espai on viuen». No debades, el document també inclou els diferents nuclis de població del municipi, amb la situació exacta dels centres mèdics, les diferents instal·lacions esportives, els centres d'ensenyament secundari obligatori, les benzineries, alguns dels comerços més destacats i un llarg etcètera de llocs d'interès.

Segons Font, el plànol neix «davant la necessitat d'actualitzar una cartografia municipal que fins ara ha funcionat amb un mapa cadastral de l'any 1860». El rigorós estudi cartogràfic tampoc no ha volgut deixar de banda els indrets que d'una manera o l'altra han marcat la història del municipi. D'aquesta manera, el mapa presenta una selecció toponímica que inclou les possessions, els paratges i fins i tot la toponímia d'origen islàmic del terme, «algunes de les possessions de Llucmajor de l'època islàmica també es recullen en el mapa», ha manifestat el topògraf llucmajorer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris