nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El centre històric tindrà una xarxa de petits aparcaments amb 300 places

L'Ajuntament crearà el primer estacionament al solar de Can Jaumico vora Son Tugores

L'Ajuntament d'Alaró vol crear una xarxa de petits aparcaments voltant el centre històric per treure els cotxes dels carrers més estrets i fer possible també un futur tancament al trànsit d'algunes zones del centre. Amb aquesta finalitat l'equip de govern (PSM-PP) va fer la primera passa, requalificant 1.300 metres rústics a la zona de Can Jaumico, davant Son Tugores, on s'hi habilitaran 40 aparcaments. Amb tot, aquests terrenys s'hauran de comprar o recórrer a l'expropiació. De fet, l'Ajuntament ha demanat una ajuda al Consell Insular per envestir l'obra d'adequació del solar.

Aquestes places s'afegiran a altres tantes que es crearan amb la reforma dels jardins de Son Tugores i que seran accessibles amb l'obertura d'un nou vial. El batle, Josep Gomila, considera que es necessiten unes 300 places d'aparcament per posar remei a la demanda de cotxes actual. L'Ajuntament aprofitarà l'aprovació inicial de la nova normativa urbanística per cercar noves ubicacions. En principi se cercaran finques petites rústiques situades vora el centre històric i en les quals no hi hagi cap construcció ni perspectives de noves edificacions.

Els nous aparcaments faran que l'Ajuntament pugui prohibir l'estacionament a carrers conflictius per la seva estretor com el de Camp Roig, Doctor Colom, d'Enmig o la placeta del Porrossar. En aquests indrets s'havien registrat nombroses queixes veïnals pels problemes que creaven els cotxes aparcats a l'hora d'obrir portes o fent malbé les façanes o també impedint la sortida de cotxes des de guals permanents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris