nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El 8 de gener s'inicien les obres del túnel i l'aparcament de les Avingudes

Els cotxes només circularan en un sentit de la via entre març i desembre

El proper 8 de gener, passades les festes, s'iniciarà la primera fase per a la construcció de l'aparcament subterrani a l'avinguda Comte Sallent i el pas, també subterrani, entre l'avinguda Alemanya i els carrers General Riera i Antoni Marquès. L'obra tindrà un termini d'execució de 15 mesos i un pressupost de més de 1.750 milions. Les obres suposarà que entre els mesos de març i desembre del 2001 la circulació per les Avingudes quedarà tallada en un sentit. Així, sempre es mantindrà en un sentit la circulació de Comte de Sallent, amb l'objectiu de minimitzar els problemes de fluïdesa del trànsit.

Durant aquest temps l'Ajuntament calcula que se'n veuran afectats uns 45.000 vehicles diaris. El nou pas subterrani contribuirà, segons explicà el tinent de batle d'Infraestructures, José María Rodríguez, a mitigar un 20 o 25 per cent la saturació de trànsit del nu que constitueixen els carrers General Riera, Antoni Marquès i avinguda Alemanya que, assegurà, és «el punt de més conflictivitat circulatòria de la ciutat, pel qual cada dia passen 94.613 automòbils».

El túnel disposarà de dos carrils d'entre 3 i 3'5 metres d'amplària cada un, l'accés al pas es realitzarà per l'avinguda Alemanya, a l'altura dels jutjats, i tindrà sortides a Antoni Marquès i General Riera. El pas subterrani, quan estigui acabat (a finals del 2001) pemetrà absorbir 21.100 vehicles. Pel que fa al nou aparcament subterrani, Rodríguez comentà que també pal·liarà el problema de falta de places d'estacionament que pateix aquesta zona, el més important de Palma juntament al barri des Fortí. L'aparcament disposarà de 4 plantes i 701 places per estacionar vehicles, 200 d'elles per a residents i la resta de rotació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris