muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El municipi disposarà d'un servei d'apotecaria les 24 hores

Un grup de professionals qüestiona l'eficàcia del torn de guàrdia

A partir del dia u de gener tant el municipi de Marratxí com els pobles del voltant disposaran d'un servei continuat d'apotecaria les 24 hores del dia incloent-hi diumenges i festius. Això serà possible gràcies a un decret fet públic per la Conselleria de Sanitat. Aquesta era una reivindicació llargament demanada a nivell d'associacions de veïns, mentre que dins la classe professional dels apotecaris implicats (8 a Marratxí) hi ha divisió d'opinions.

Des de la federació de veïns es valora positivament la iniciativa, encara que pensen que s'ha de revisar la distribuició territorial. La presidenta de l'entitat, Paulina Guillem, diu que «no és el mateix anar a una apotecaria des del Pla de na Tesa a Palma o a Santa Maria que des de Pòrtol». De tota manera, ho considera un gran avanç i una millora importantíssima per al municipi. A partir del primer de gener les apotecaries de Marratxí, Santa Maria, Santa Eugènia i Bunyola tindran un torn durant un mes imposat per la Conselleria.

A partir dels trenta dies, el conjunt d'apotecaris analitzaran les implicacions del Decret i hi proposaran possibles alternatives. Segons Josep Ramon Bauçà, apotecari del Pont d'Inca Nou, «no han comptat amb nosaltres per distribuir els torns de guàrdia». En la seva opinió, «s'hauria d'haver consensuat la distribució del territori, ja que hi ha molta gent que queda desplaçada». Hi ha un grup d'apotecaris que no hi estan d'acord. Bauçà, per la seva banda, diu que «estam d'acord amb les guàrdies i ens interessa donar aquest servei al poble. D'altres consideren que ha estat una jugada unilateral i que no s'ha comptat amb ells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris