algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Clausurar i integrar l'abocador de ses Barraques a l'entorn valdrà 220 milions

Les obres s'iniciaran els pròxims dies i és previst que es perllonguin durant sis mesos

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el president de l'empresa municipal Calviá 2000, Antoni Manchado, firmaren ahir un conveni de col·laboració per a la clausura i restitució de l'abocador de residus de ses Barraques, que tindrà un cost de 221 milions. El pressupost per a aquesta actuació serà finançat en un 52 per cent per Calvià 2000 i la resta anirà a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i Fons de la Comunitat Europea.

És previst que les obres s'iniciïn en els pròxims dies i es perllonguin durant un període de sis mesos. Segons va afirmar el president de Calvià 2000, les obres «consisteixen a deixar el que ara és un abocador de fems en el seu estat inicial, el que significa establir unes normes de seguretat per evitar que certs residus es converteixin en contaminants». A més, afirmà que «es taparà adequadament amb terra perquè al final puguem tenir un camp d'ametlers o un bosc on ara hi ha un abocador».

Al marge de l'aportació econòmica, la Conselleria de Medi Ambient oferirà la col·laboració d'un tècnic superior mentre durin les obres de recuperació de l'abocador. Manchado va destacar la importància d'aquest tancament, ja que és «el primer abocador legal de Mallorca que es tanca en unes condicions mediambientalment sostenibles, complint totes les normatives». «Un cop més "va afegir" Calvià demostra que les coses es poden fer bé». Manchado anuncià també que s'elaborarà un vídeo amb tot el seguiment de la restitució de l'abocador municipal de ses Barraques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris