algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Els quintos protagonitzen greus actes vandàlics la matinada dels Innocents

L'Ajuntament obligarà els joves a pagar els quantiosos danys ocasionats

Els quintos han tornat a protagonitzar un altre any un cúmul de barrabassades i actes vandàlics que trasbalsaren tot el poble durant la matinada del dia dels Innocents. Entre els desastres duits a terme s'han repetit les pintades a diferents façanes particulars i a les parades dels autobusos. També es vessaren contenidors de fems i restes del punt verd davant la Casa de la Vila. Precisament, els joves forçaren la porta de l'Ajuntament i hi entraren, i accediren també a l'església del convent. A la plaça de l'Església amuntegaren damunt el cadafal tots els contenidors del poble i desmuntaren un fanal. També ompliren amb sacs de ciment l'antic abeurador i trencaren cartells i fanals de diferents establiments de restauració.

Les primeres valoracions realitzades des de l'Ajuntament apunten que els desperfectes ocasionats pugen fins a prop de 400.000 pessetes, tot i que aquesta quantitat podria ser més alta. L'Ajuntament s'ha mostrat ben decidit a escalivar aquestes incíviques actuacions i que no quedin sense càstig. Amb aquesta finalitat va reunir ahir els joves participants a primera hora del matí i els informà que haurien de pagar tots els desperfectes causats de la seva butxaca. A més, se'ls va fer comprometre a ajudar en les tasques de neteja de totes les zones que havien embrutat.

De fet, quasi tots els joves, amb una cara llarga de son, començaren a fer net per l'abeurador de la plaça. Els quintos ho acceptaren no sense remugar, després que se'ls hagués amenaçat d'enviar-ne un informe a la Delegació del Govern. El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Oliver, va reconèixer que «no és gens agradable que Sineu es conegui per aquest tipus d'actes». Oliver indicà que la festa dels quintos ha passat de la broma al vandalisme i que ja és ben hora d'aturar aquest costum».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris