nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El jovent ho té difícil per comprar pis

Les immobiliàries no solen telefonar per donar informació quan ja saben l'edat del comprador

«De la gent jove no se'n refien, no els veuen capaços d'afrontar un pagament i el que fan és passar-ne, no es molesten a telefonar per donar-nos més informació», comentava una parella de vint i tants anys que fa tres mesos que cerca un habitatge per comprar. I és que les immobiliàries cada dia posen més emperons al jovent. N'hi ha algunes com Inmobiliaria Corral que fins i tot demana, verbalment, al comprador si necessita finançament per afrontar el pagament del pis i quants doblers d'entrada fa comptes posar, segons la resposta accedeixen a mostrar-lo o no. Segons un altre grup de joves consultats, per trobar el pis adient es visita una mitjana de 25 habitatges diferents. I encara que hi ha algú que el troba a la primera, són molts els que sobrepassen les 25 visites.

És gent que fulleja les pàgines de Venta y cambio, del Trueque i dels classificats dels diaris en recerca d'un pis econòmic i ben situat, d'un impossible en definitiva. Després de llegir l'anunci, telefonen i parlen amb la secretària de l'immobiliària. Doncs aquí topen amb la primera barrera i el primer problema. D'entrada, sempre donen la informació a mitges. «Si el pis és a General Riera o al carrer Aragó, això per posar-ne un exemple, mai no et saben dir a quina alçada es troba. De manera que tant pot estar ben localitzat com trobar-se enfora», explica una altra jove que ara n'està cercant.

I parlant de zones, les més cares són les que se situen vora El Corte Inglés de les Avingudes, també al barri de Santa Catalina, els habitatges que envolten el club de tennis i el centre antic de Palma tenen un preus «infumables». «No s'hi poden acostar, els preus són foc». També al barri de la Calatrava els preus s'han disparat considerablement. Allà la demanda de cases antigues per part d'estrangers ha fomentat l'especulació immobiliària. Ara per cases que encara s'han de reformar demanen entre 40 i 50 milions de pessetes. I els llocs més assequibles es troben al barri de Son Gotleu. És un dels pocs indrets de Palma on es poden comprar pisos per 14, 15 o 16 milions de pessetes. «És l'únic barri on els preus encara són raonables comparats amb els de qualsevol altra zona de Palma», apunten els matexios compradors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris