muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Consell no perllongarà el segon cinturó sense el suport del Pacte

Munar considera, tot i això, que «és un projecte viari de sentit comú»

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar (UM), declarà ahir que quan la institució insular assumeixi la competència de carreteres no executarà la continuació del segon cinturó de Palma fins a la Universitat de les Illes Balears (UIB) si els altres partits del Pacte de Progrés no hi estan d'acord. No obstant això, Munar defensà que aquest projecte «és lògic i de sentit comú perquè tots els estudiants universitaris de la Part Forana podrien utilitzar aquesta nova carretera sense passar per Palma i així no contribuir més al col·lapse de la capital, encara que hi hagi un desdoblament».

La proposta d'UM consisteix, bàsicament, a perllongar el segon cinturó de Palma ja existent (entre el Coll d'en Rabassa i Alcampo-autopista d'Inca, travessant les carreteres de Manacor i Sineu per Son Ferriol) fins a la UIB (en realitat, carretera de Valldemossa) passant per la carretera vella de Bunyola i la de Sóller. Munar afegí que aquesta via, a més, serviria per reconduir els camions de fems de bona part dels municipis de Mallorca que es dirigiran a les futures infraestructures de tractament de residus a Son Reus, on també es concentraran indústries complementàries: «Aquests camions tampoc no haurien de passar per Palma ni per la carretera de Sóller».

La presidenta del Consell indicà que «des d'UM intentam executar actuacions assenyades i pensant en les conseqüències. No és aquest el cas de la UIB, que es construí allà on és sense tenir en compte el que passaria en el futur. Fer la UIB al llarg de l'eix Palma-Inca hauria estat molt millor, ja que en aquest trajecte hi ha autopista i tren. Ara ens trobam que caldrà dur un tren a la UIB, però fins que no sigui una realitat haurà de passar molt temps, no com a sa Pobla, que ha estat més fàcil perquè s'ha recuperat una línia antiga».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris