algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Antich s'«entusiasma» amb el projecte Balears 2015 de Sa Nostra, diu Capellà

El I Congrés, que analitzarà el problema de l'aigua, tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer

«S'ha entusiasmat amb el projecte». Va ser la resposta del president de Sa Nostra, Miquel Capellà, a la pregunta de com havia rebut el president del Govern balear, Francesc Antich, el projecte Balears 2015, que ahir li va ser presentat al Consolat de la Mar en una audiència en què, a més del cap de l'entitat financera, hi eren també presents el director de l'Obra Social i Cultural, Andreu Ramon, i el director de l'esmentat projecte, Antoni Riera. El I Congrés d'aquesta plataforma centrada en la prospecció sobre les principals problemàtiques que afecten l'Arxipèlag porta per títol L'aigua. Perspectives de futur i tindrà lloc a Palma el propers dies 1 i 2 de febrer a Palma.

Balears 2015 és una «plataforma promoguda amb la voluntat de contribuir al desenvolupament econòmic, social i ambiental» de les Illes Balears, segons explicà Capellà en conferència de premsa posterior a l'audiència d'Antich. Oberta i plural, d'informació i coneixement, d'anàlisi i de reflexió, de predicció i prospectiva foren l'inventari de característiques que enumerà el president de Sa Nostra. «Però no és una plataforma de decisió», advertí. I així deixava clara la «independència» d'aquesta «eina a l'abast» de la societat illenca en general.

En un territori que s'ha vist sobrepassat pels esdeveniments, resulta «vitalment necessari» aturar-se a reflexionar, opina Capellà, qui és del parer que «hem fet hotels, però no hem dissenyat models». I ho va il·lustrar amb els dos reptes que Sa Nostra ha escollit per abordar les mancances del passat i les previsions de futur: aigua i immigració. En un to autocrític, Capellà va assegurar que la societat illenca ha fallat en matèria hidrològica, un tema abordat amb un «retard evident». I per tal que això no es repeteixi, el contrapunt és la immigració, «una situació nova que, pensada amb temps suficient, podem encaminar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris