muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'Oficina del Menor exigeix una llei que els protegeixi dels videojocs

També demana als pares que no comprin productes que incitin a la violència

75204

Javier Barés és director de l'Oficina del Menor.

L'Oficina de Defensa del Menor demanarà a algun parlamentari de les Illes que obri en les sessions plenàries del Parlament el debat sobre la necessitat de disposar d'una legislació que reguli l'accés als videojocs violents dels menors d'edat de Balears. Així ho va confirmar ahir a Diari de Balears el director d'aquesta oficina, Javier Barés, qui va explicar que «aquesta és la millor manera de resoldre el problema d'una vegada per totes».

Amnistia Internacional va anunciar dimecres passat la presència al mercat de nombrosos videojocs que violen els drets humans i obrí una polèmica que no és nova i que, segons Barés, sols es pot resoldre legislant. Com que les interpel·lacions parlamentàries a partir de les quals la cambra autonòmica prendrà les seves determinacions no arribaran fins passat festes, l'Oficina de Defensa del Menor aconsella als pares que consultin molt atentament les recomanacions específiques respecte dels videojocs que es poden trobar a la pàgina web de l'entitat.

L'Oficina del Menor encara no ha remès cap carta al Defensor del Poble per aquesta qüestió, «però ho farem ben aviat, com també ho vàrem fer en el cas dels còmics o de les snuff movies». Barés confia que «una vegada més s'apliqui la jurisprudència que determina que els drets del menor estan per sobre de tot i per això confiarem en el sentit comú dels nostres parlamentaris». Allò que es pretén és que s'obligui a establir la qualificació d'X per a aquesta mena de videojocs i que els menors no puguin arribar-hi de cap de les maneres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris