cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La Policia intervé més d'un milenar de falsificacions d'obres de Dalí i Picasso

Els investigadors acaben a Barcelona una operació que començà a Palma fa un mes

58246

Un suposat dalí intervingut per la Policia.

Agents de la Brigada de Patrimoni Històric de la Direcció General de la Policia han intervingut a Barcelona 715 obres gràfiques atribuïdes a Salvador Dalí, amb característiques que les converteixen en «no originals»; a més d'arrestar una persona suposadament relacionada amb aquestes falsificacions. D'aquesta manera finalitza l'operació policíaca que començà fa un mes a Palma i en la qual es varen detenir dues persones i es confiscaren a prop de 300 obres gràfiques de Dalí i de Picasso. El detingut a la Ciutat Comtal, identificat amb les inicials C.G.F., es trobava en possessió de les obres en el moment del seu arrest.

La primera fase de la investigació policíaca conclogué a Palma el passat dia 27 de novembre amb la detenció d'A.P.L. i d'una treballadora d'aquest, S.P.G., com a suposats autors d'un delicte d'estafa. Els interfectes comercialitzaven reproduccions de la Suite Vollard com si fossin obres originals. En aquesta ocasió la Policia intervingué 286 reproduccions. Els investigadors de la capital balear, una vegada que comprovaren els locals en què es venia al públic l'esmentada obra, certificaren que també es comercialitzava amb gravats i litografies atribuïdes a Salvador Dalí, però que de cap manera no eren originals.

Un tècnic de la Fundació Gala-Salvador Dalí va arribar a Palma per examinar les obres intervingudes i confirmà les sospites de la Policia. Diversa documentació trobada en els locals del primer detingut, com també la seva pròpia declaració, varen fer possible la identificació de C.G.F. com el seu proveïdor. La totalitat d'obres intervingudes (més d'un milenar) han estat dipositades en el Museu Picasso i a la Fundació Gala-Salvador Dalí, per tal que els pèrits d'aquests centres les analitzin i reflecteixin els resultats en el corresponent informe tècnic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris