muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

La taxa d'incineració de fems del Consell puja un 6'23%, per sota de l'IPC

El PP demanà que s'ajornàs la mesura per haver-se votat abans que acabàs el termini per al·legar

El Consell Insular de Mallorca va aprovar ahir en un ple extraordinari les noves tarifes de la gestió dels fems, vigents a partir de l'1 de gener del 2001. Aquestes passaran de les 7.809 pessetes per tona de residus a les 8.331 pel mateix concepte, és a dir, a 9.131 pessetes per tona de residus si s'hi afegeix l'IVA. Aquest increment és percentualment del 6'27 per cent. Així i tot, cal dir que en els darrers dos anys la tarifa ha estat congelada, per la qual cosa el creixement és encara per sota de la inflació, que durant aquest període ha estat del 7'71%.

Aquesta pujada no va ser fruit de polèmica entre els diputats del Pacte de Progrés del Consell de Mallorca i els del PP, però sí que ho va ser que la tarifa s'aprovàs sense comprovar si hi havia cap al·legació presentada davant la Delegació del Govern o davant Correus, que es podien posar fins a les 18.00 hores i fins a la mitjanit d'ahir, respectivament.

Davant això, el portaveu del PP, Jaume Font, va proposar que s'ajornàs el ple fins avui dematí, per si de cas qualcú presentava una al·legació. El secretari del ple va reconèixer que hi podia haver la possibilitat que qualcú presentàs al·legacions fins ahir mitjanit, però, així i tot, la presidenta, Maria Antònia Munar, va decidir tirar endavant l'aprovació i va expressar un desig: «Esperem que això no passi». Font va advertir que «la cosa no seria legal si es presentàs fins a la mitjanit qualque al·legació», però va assegurar que «no tenc constància que cap ajuntament faci comptes presentar-ne».

Posteriorment a aquest comentari i abans de la votació, el diputat del PP, Francesc Fiol, va fer referència al dia dels Sants Innocents, afirmant que «precisament per ser el ple avui, sembla que és una innocentada d'Esquerra Unida-Els Verds».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris