algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'oposició denuncia que els trajectes curts en taxi costaran un 13% més

Lamenten que Cort es limiti a apujar «injustament» les tarifes «i no millori el servei»

L'oposició va denunciar ahir durant el ple que les noves tarifes de taxi, que entraran en vigor l'any que ve, costaran als ciutadans un 13 per cent més en recorreguts curts.

Les tarifes foren aprovades amb els vots del PP i l'abstenció de tota l'oposició.
Biel Barceló, del grup municipal del PSM, afirmà que «en la tarifa normal un recorregut de 13 quilòmetres, que molt poca gent fa, suposa un augment d'un 6'5 per cent respecte de l'actual, mentre que els recorreguts de fins a tres quilòmetres, que són la majoria de serveis que ofereix el taxi, són els que més penalitzats resulten per als ciutadans amb un augment del 13 per cent». Barceló realitzà aquestes declaracions perquè a partir de l'any que ve els comptadors del taxi, amb la baixada de bandera en 300 pessetes, es començaran a moure des del primer moment que l'usuari pugi al taxi. Fins ara el preu fixat en la baixada de bandera no es movia fins passat un cert temps després que el taxi iniciàs el recorregut. Segons Barceló, «quasi un quilòmetre».

Antoni Roig lamentà que Cort «es limita únicament a apujar les tarifes i no dóna cap contraprestació als usuaris del taxi, que n'han de sofrir un servei deficient».

Roig denuncià que mentre que als palmesans la baixada de bandera els suposa 300 pessetes a Madrid en costa 190, a València 160 pessetes, a la Corunya 147 i a Sevilla 130. Roig proposà altres alternatives «en lloc d'apujar tant les tarifes, cosa que perjudica els ciutadans». El portaveu socialista instà a la creació d'una central de compra de carburant per a taxistes, «fet que permetria als taxistes adquirir la benzina a un preu més barat». El batle, Joan Fageda, li va respondre que aquest tema «ja s'està estudiant per part de Cort, la Conselleria i els taxistes però que requereix molt de treball i temps». Roig afirmà que «això no és cap excusa, ja que hi ha altres alternatives com ara arribar a un acord amb un majorista per emprar les benzineries o usar els dipòsits de l'EMT o Emaya, que són més barats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris