nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

El PSM diu que «l'autodeterminació és un dret absolutament irrenunciable»

Ho defensarà durant la gran manifestació de la diada nacionalista, el dia 30

«No renunciarem en cap cas al nostre dret legítim a l'autodeterminació. El marc constitucional és obert i la Constitució ha de poder ser canviada. La defensa de l'autodeterminació és un dret democràtic i irrenunciable». Així de rotund es va mostrar ahir el secretari general del PSM i conseller d'Agricultura del Govern balear, Mateu Morro, en presentar els actes de la diada nacionalista que es desenvoluparan els propers dissabte i diumenge.

L'acte central de les jornades serà la gran manifestació unitària prevista per a les 18.00 hores al passeig del Born, manifestació convocada per part de l'àrea de joventut d'Esquerra Unida, Alternativa per Mallorca, Comitè de Solidaritat amb Euskalherria, Endavant (OSAN), Esquerra Republicana de Catalunya, Grup Blanquerna, Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM, Joventut d'Esquerra Republicana de Catalunya, Lobby per la independència, Maulets-el jovent independentista revolucionari, PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca, Revolta, Sa Sargantana, STEI-Intersindical de les Illes, Sindicat de Treballadors de les Illes Balears i Unió Obrera Balear.

La celebració del 31 de Desembre és la fita més important per als entorns nacionalistes i independentistes mallorquins, que reivindicaran en la gran manifestació els nostres drets nacionals. Però el PSM no es limitarà tan sols a participar en la gran manifestació i en l'ofrena floral al rei en Jaume. El partit nacionalista ha preparat un gran acte central que se celebrarà a les 20.30 hores de dissabte en els locals de CCOO sota el títol Mallorca un poble lliure a Europa, i en el qual intervindrà el mateix Mateu Morro i José Miguel Díaz, de la Xunta Aragonesista.

Morro explicà que la celebració de la diada és una oportunitat dels ciutadans per mostrar la seva voluntat d'escollir el futur de les Illes Balears, ja que des de l'Estat central s'ha mostrat un profund desconeixement de cap a les Illes. «En aquest moment existeix un nacionalisme democràtic que per força s'ha d'oposar al nacionalisme de l'Estat, que és absolutament insensible a temes com les matrícules, la sanitat o l'educació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris