algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Medi Ambient manté la petició de doblers a Madrid per a aigua

La consellera Rosselló afirma que «les nostres prioritats són clares i esperam les inversions»

La Conselleria de Medi Ambient manté la seva proposta de protocol amb el Ministeri de Medi Ambient sobre finançament d'obres hidràuliques a les Balears, quantificades en 52.000 milions de pessetes, 16.000 dels quals haurien de ser inclosos en els Pressuposts Generals de l'Estat del 2001 pel caràcter urgent de les inversions. Aquesta és la resposta de la consellera, Margalida Rosselló, a la proposta presentada pel ministre Jaume Matas, que la va fer pública pocs dies després que el Govern de les Balears explicàs als mitjans de comunicació la seva oferta de protocol. Així i tot, Matas afirmà que desconeixia la proposta de l'Executiu autonòmic.

Rosselló manifestà ahir que «nosaltres hem exposat de manera molt clara les nostres prioritats, que són l'aprovació del pla hidrològic de les Illes, que són de les darreres comunitats que encara el tenen pendent; l'aprovació del conveni hidrològic i l'ampliació de les dessaladores de Palma i de Formentera, encara que, en el cas de la primera, el Consell de Ministres ja ha donat el seu vistiplau. Així i tot, el que volem és veure reflectides en els Pressuposts de l'Estat del 2001 les inversions que consideram urgents i prioritàries, valorades en 16.000 milions de pessetes».

La consellera indicà que «en temes tan importants com el de l'aigua, el Govern de les Illes Balears actua de manera responsable. No volem polemitzar, sinó arribar a la col·laboració institucional. El que ens preocupa és saber, definitivament, quines previsions de projectes i d'assignacions econòmiques hi ha per al 2001 per part del Ministeri de Medi Ambient. De moment, sabem que per al projecte de transvasament de sa Costera només hi ha 106 milions de pessetes, quan es tracta d'una actuació molt complexa i cara, amb un cost d'execució que pot arribar a 8.000 milions de pessetes».

No obstant això, Margalida Rosselló destacà que «les inversions no tan sols s'han de dirigir a l'obtenció de fonts i infraestructures de subministrament d'aigua, sinó també a mesures d'actuació sobre la demanda i de millora de la gestió i de l'estalvi, així com també de la mateixa administració hídrica, amb normatives i una organització més eficients. I en aquesta tasca hi hem de participar tots, des del Govern autonòmic fins al Ministeri de Medi Ambient i els ajuntaments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris