lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El tren torna a córrer fins a sa Pobla

La nova línia ferroviària fou inaugurada ahir, tot i que no entrarà en servei fins el 6 de gener

61858

Una gentada esperà l'arribada del tren.

T. M.

Han hagut de passar denou anys perquè els habitants de Llubí, Muro i sa Pobla tornassin a veure circular el tren, però aquesta escena des d'ahir torna a formar part de la realitat quotidiana d'aquestes poblacions. I és que, a la fi, es varen reobrir enmig d'una gran festassa els 17 quilòmetres de línia fèrria que separen Inca i sa Pobla.

La bulla s'encetà a Palma, on la comitiva oficial, encapçalada pel president, Francesc Antich, i més nombrosa que mai, es va embarcar rumb a sa Pobla. Antich va anar ben escortat de consellers. El vicepresident, Pere Sampol; Celestí Alomar, de Turisme; Josep Antoni Ferrer, d'Obres Públiques; la verda Margalida Rosselló; la consellera de Sanitat, Aina Salom; el conseller de Presidència, Antoni Garcias, i Eberhard Grosske, de Treball, també pujaren al tren.

Tampoc no es perdé l'esdeveniment la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, que sempre procura ocupar un primer pla. El viatge va resultar molt tranquil fins a Inca. Abans els batles dels municipis afectats anaren pujant cadascun al seu poble. En arribar a la ciutat de la pell el conseller Ferrer i el president Antich procediren a col·locar el darrer clau de la via i després tallaren la cinta de rigor.

Més tard va arribar l'hora dels primers discursos, a càrrec del batle d'Inca, Pere Rotger, i del conseller Ferrer. Una breu pausa i tothom es tornà a embarcar per provar la nova via i descobrir un paisatge totalment nou. L'expectació anà creixent així com s'apropaven a les diferents estacions. A Llubí i a Muro hi hagué un gran ambient i la gent va rebre el tren enmig d'aplaudiments. Aquesta alegria no va ser res en comparació amb el que va passar a sa Pobla. L'andana i els voltants de l'estació estaven plens de gom a gom de gent que, amb la seva presència, va voler demostrar que els poblers desitjaven més que mai que el tren tornàs.

Perquè no es digués, fins i tot sonaren els xeremiers i la banda de música local, i es muntà un gran aperitiu popular a l'edifici de l'antiga estació. El batle de sa Pobla, Jaume Font, emocionat i orgullós, va donar a conèixer que Jaume Serra era el nom del maquinista que havia portat el tren un altre cop fins al poble. El batle va tenir un record per l'esforç fet per la família Serra, propietària dels terrenys de l'estació, i també pels veïns del camí des Carnatge, després dels problemes acumulats les darreres setmanes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris