nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

De la Festa de la Conquesta, sense bou, a la col·locació de l'Estendard reial a Cort

Feliu presentà ahir el programa d'actes, del 29 al 31

Una vegada més, se celebrarà a Palma, del 29 al 31 de desembre, els actes de la Festa de l'Estendard. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu, va presentar ahir el programa. El primer acte tindrà lloc demà divendres 29, a les 13.00 horas, a la sala de sessions, amb l'homenatge als funcionaris jubilats. Un dia després, el dissabte, es durà a terme la Festa de la Conquesta, que començarà amb un concert de la Banda de Música Municipal a la Plaça d'Espanya, a les set de l'horabaixa i mitja hora després tindrà lloc la salve a la Mare de Déu de la Salut a l'església de Sant Miquel.

Una vegada finalitzat l'acte religiós, l'Ajuntament anirà en corporació des de l'església de Sant Miquel a la plaça d'Espanya, on a les 20.00 hores es podrà escoltar el pregó de la festa, que enguany serà a càrrec del professor Pau Cateura Bennàsser. A les 20.15 hores arribarà un dels actes més importants, l'ofrena de corones de les entitats ciutadanes i de l'Ajuntament de Palma al monument del rei Jaume.

Una vegada finalitzat l'acte, devers les 20.30 hores, començarà la Revetla Popular de la Conquesta a la mateixa plaça, que tindrà l'actuació musical del grup Caliu a la porta Pintada. Durant la revetla, els habitants de Palma estan convidats a la torrada popular que, per segon any consecutiu, consistirà en llonganissa, embotits i peix per fregir, en lloc del bou que es va consumir durant els darrers anys.

En aquest sentit, des de la Fepae, entitat organitzadora d'aquesta revetla, es criticà ahir que el Govern balear hagi rebutjat per segon any consecutiu regalar un bou per torrar durant la festa. La nit acabarà amb l'actuació del grup Al Mayurqa, també a la plaça Porta Pintada. El diumengue, dia 31 de desembre, se celebrarà la part més solemne del programa d'actes, que s'iniciarà amb l'arribada, a les deu del matí, de la Companyia d'Honors del Regiment d'Infanteria Motoritzable Palma 47 a la plaça de Cort.

A les 10.15 hores es col·locarà l'Estendard reial de la Conquesta de Mallorca i de la cimera del rei Martí, amb el cerimonial acostumat, en el centre de la plaça. Un quart d'hora després, tots els edils del Consistori es traslladaran a la Seu, per a la celebració de la solemne missa concelebrada. A les 11.45 hores, la Corporació tornarà a Cort per a la retirada de l'Estendard i el comiat de la Companyia d'Honors. En aquest moment, Miquelina Lladó i l'Escola de Música i Danses de Mallorca representaran, com així es fa cada any, La Colcada de Pere d'A. Penya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris