muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Madrid denega el 25 per cent de les peticions d'immigrants a les Balears

Una quarta part, el 25'3 per cent, dels immigrants que intentaren regularitzar la seva situació legal a les Balears durant el procés extraordinari obert pel Govern central han rebut una resolució desfavorable, per la qual cosa en un principi hauran d'abandonar les Illes abans de 15 dies, «que es comptaran a partir de l'endemà de la seva notificació».

Així, segons dades facilitades per la Delegació del Govern a les Balears, durant el període especial de regularització establert per la Llei d'estrangeria (del passat 21 de març fins al 31 de juliol), es reberen un total de 4.462 sol·licituds, de les quals ja se n'han resoltes 3.910 de la següent manera: 2.865, favorablement; 991, denegades; i 54, arxivades. La resta de sol·licituds fins a arribar a les 4.462 registrades, concretament 552, estan encara pendents de resoldre a data de dia 15 de desembre.

Actualment aquests quasi mil immigrants als quals s'ha rebutjat la sol·licitud estan rebent la notificació i, amb la llei actual, si no abandonen el territori estatal en 15 dies poden ser sancionats amb una multa. Serà a partir del 23 de gener, quan la reforma de la normativa entri en vigor, que l'expulsió serà aplicable. Això no obstant, segons varen assegurar les mateixes fonts, aquesta expulsió serà de difícil aplicació en alguns casos a causa de dues raons principals: la dificultat per tal de localitzar-los, ja que no tenen un domicili fix, i la possibilitat de recórrer o de començar els tràmits per a una nova sol·licitud, dret que tenen aquells als quals se l'han rebutjada ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris