algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Qui diu que el fred col·lapsa hospitals?

La grip continua sense arribar a Mallorca i els centres sanitaris encara disposen de places lliures

Tota la batalla entre l'Insalud i el Govern balear pel repartiment de llits hospitalaris ha quedat fins ara aturada: les previsions de l'Insalud sobre una possible mancança de places als hospitals "suposadament causada pel tancament de plantes als hospitals del Govern balear" en arribar l'onada de fred han quedat en una falsa alarma, almanco per ara. L'arribada de l'hivern i les baixes temperatures sembla que no han afectat la població mallorquina; els hospitals illencs es trobaven ahir en situació de calma perfecta, confirmant l'axioma mèdic pel qual els ciutadans mai no es posen malalts quan són de vacances: esperen el retorn a la feina per sentir-se malament i demanar la baixa laboral.

A les Urgències de Son Dureta, just 19 malalts esperaven trobar llits disponibles. Com a referència, cal considerar els 72 malalts que esperaven llit l'1 de gener d'enguany. Els 19 malalts d'ahir suposen una quantitat relativament minsa a l'àrea en considerar una tensió assistencial que supera els 300 casos diaris, bona part dels quals han de menester ingrés hospitalari. En aquest sentit i de manera clara, l'àrea de pneumologia tenia encara places obertes per als pacients: aquest és el senyal més clar que la temuda epidèmia anual de grip encara no ha arribat a les Illes. Segons els càlculs de Sanitat, hi havia d'arribar la segona quinzena de desembre, que ara exhaurim.

També els hospitals del Govern balear "el Joan March i el General de Palma" es trobaven per sota de la seva màxima ocupació. Fonts de la Conselleria de Sanitat qualificaven el ritme d'ingressos de «normal, sense cap allau». L'ocupació estimada no arribava al 90 per cent de les places disponibles. L'alarma sobre una possible sobreocupació hospitalària desmesurada la llançà l'Insalud en denunciar el tancament d'uns 50 llits als hospitals del Govern des del passat mes d'octubre, després d'un estiu en què l'hospital universitari de Son Dureta havia mostrat incapacitat per donar sortida a una trentena de pacients diaris que, ingressats per Urgències, esperaven els seus llits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris