algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament confia que Gesa el declari 'gran consumidor' energètic

Cort podrà arribar a estalviar-se més d'un 10% de la tarifa si obté aquesta categoria

L'Ajuntament de Palma confia que Gesa el declari gran consumidor qualificat, fet que li permetria estalviar-se més d'un deu per cent de la seva tarifa. L'Ajuntament de Palma està enllestint un conveni amb Gesa perquè aquest fet sigui possible i obtenir «un important benefici econòmic». El tinent de batle de Manteniment i Infraestructures, José María Rodríguez, assegurà ahir que cada any Cort paga 600 milions de pessetes per la tarifa elèctrica. «El fet de ser gran consumidor ens permetrà estalviar entre uns 65 i 80 milions de pessetes», diu.

Segons Rodríguez, l'Ajuntament fins ara no estava considerat gran consumidor a causa d'una llei. «Gesa no veia l'Ajuntament com un sol comptador, sinó com a molts. Ara es tracta que tota la despesa elèctrica que genera Cort es compti com un sol comptador», afirma José M. Rodríguez, que «confia que aviat l'Ajuntament tindrà aquesta qualificació».

D'altra banda, avui s'aprovarà en el ple un conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia, del Ministeri de Ciència i Tecnologia, per dur a terme un pla d'actuació energètica municipal «per a la promoció ciutadana de l'ús racional de l'energia, que possibilitarà amb l'estalvi una reducció d'emissions de CO2 per consum energètic en el municipi de Palma», comentà el tinent de batle.

Aquest conveni pot permetre, explica Rodríguez, «la instal·lació de plaques solars a les places municipals, un tipus d'energia més ecològica en el funcionament dels semàfors i del sistema de calefacció dels col·legis públics o la propulsió dels autobusos municipals mitjançant olis reciclats». «Hem pensat que es podrien instal·lar plaques solars o energia fotovoltaica a la plaça de l'Escorxador i l'energia que ens sobràs la vendríem a Gesa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris