nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

N'Eloi, la mítica campana dels Dolors, acomiadarà l'any amb un gran repic

L'Ajuntament ha organitzat per primer cop una festa per celebrar el 31 de desembre

N'Eloi, la mítica campana de l'església dels Dolors de Manacor, repicarà les dotze campanades d'acomiadament del segle. El proper diumenge a partir de les 22.30 hores, nit de Cap d'Any, Manacor es vestirà de gala per dir adéu a aquest any 2000, el primer del nou mil·lenni. Serà el primer cop que, a la ciutat, es faci una festa d'aquestes característiques. Tal com ha explicat Francesc Acuñas, delegat de Serveis Generals de l'Ajuntament de Manacor, «primer es tocaran els quatre quarts, després n'Eloi tocarà les dotze campanades. Tot seguit una repicada final inundarà el poble i per acabar, un gran castell de focs d'artifici il·luminarà els primers minuts del segle a Manacor».

«Tothom està convidat a aquesta festa. Cadascú ha de dur els seus dotze grans de raïm, tot i que allà en tendrem de preparat per aquells que s'oblidin de dur-ne. També hi haurà cava per poder brindar i saludar el nou any i el nou segle», explica Francesc Acuñas. La festa estarà amenitzada per l'actuació del trio musical Soiree, «és un grup de Palma que toca una mica de tot, l'actuació començarà a les 22.30 hores del vespre i acabarà entre la 01.00 i les 02.00 de la matinada», diu Acuñas.

La iniciativa sorgí de l'Ajuntament ara fa més o menys tres mesos, «es tracta de donar una alternativa als ciutadans que aquest vespre solen quedar a casa seva i no surten, ho feim per celebrar les dotze campanades tots junts. És una manera d'intentar que la gent visqui la festa en directe enlloc que ho faci des del sofà de casa seva per la televisió». La festa de Cap d'Any se celebrarà a la plaça Weyler, en ple centre de Manacor, just al costat de la parròquia dels Dolors des d'on repicaran les campanes. Els llums de Nadal i l'esperit nadalenc que regna aquests dies al poble donaran un ambient càlid i fraternal a la fredor de l'últim vespre de l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris