lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El Consell denega la modificació que permet legalitzar la casa de Becker

L'Ajuntament no ha adaptat les normes subsidiàries a les Directrius d'Ordenació

La Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca no concedirà el vistiplau a la modificació puntual de les normes urbanístiques presentada per l'Ajuntament d'Artà amb l'objectiu de legalitzar la casa del famós tennista alemany Boris Becker, ubicada a la finca de Son Coll, al municipi. Ara el Consistori artanenc haurà de cercar altres fórmules per adequar l'habitatge de Becker a les normes subsidiàries d'Artà.

El responsable de l'àrea d'Urbanisme i Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, Rafel de Lacy, ha explicat que «no podem aprovar cap modificació que primerament no hagi estat adaptada a les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT), i en aquest sentit l'Ajuntament d'Artà no ha realitzat aquesta adaptació». Aquesta manca d'adaptació a les DOT retardarà bastant la legalització de l'habitatge de l'esportista germànic, la construcció del qual s'excedeix quasi el doble del volum permès per la normativa urbanística del municipi.

Les normes subsidiàries no permeten construir més de 500 metres quadrats en finques superiors als 15.000 metres quadrats. D'aquesta manera, la casa del Becker, que promou l'entitat mercantil Status Artà S.L., disposa d'una superfície construïda de 954 metres quadrats. Cal recordar que l'Ajuntament d'Artà va aprovar a principis d'any remetre al Consell de Mallorca la modificació de l'article 137 del pla urbanístic amb l'objectiu de permetre construccions superiors als 500 metres quadrats en finques rústiques que tenen una superfície total de més de 15.000 metres quadrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris