nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

El Consolat confia encara poder salvar la seva Llei de consells

El PP titlla el dictamen del Consell d'Estat d'«avançament» del final del text normatiu

El conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcias, va assegurar ahir que el Tribunal Constitucional (TC) hauria de fer una «lectura autonomista» de la Llei de consells insulars. En cas contrari, si s'analitza el dit text normatiu des del punt de vista del Règim Local, aquest «no triomfarà», va constatar un conseller a qui queda poc marge més enllà d'una resposta caracteritzada per la més pura obvietat. Per la seva banda, el portaveu parlamentari del Partit Popular (PP), José María González Ortea, va qualificar el dictamen desfavorable sobre la constitucionalitat de la Llei d'«avançament claríssim» a allò que dirà el TC respecte del tema.

«És un simple tràmit del Govern», va dir Garcias en referència a aquest dictamen, que assegura que la Llei de consells insulars és anticonstitucional. La discrepància entre els executius central i autonòmic radica en el fet que «ells realitzen un interpretació purament municipalista de la Llei i nosaltres consideram que els consells tenen un àmbit més ample». El president balear, Francesc Antich, es va sumar a aquesta defensa de la constitucionalitat de la normativa en assegurar que la posició del Govern autonòmic «és la bona», encara que va deixar una escletxa oberta: «Fins que algú no ens digui el contrari».

De la seva banda, la presidenta del Consell Mallorca, Maria Antònia Munar, es va limitar a dir que «no hi ha valoracions» respecte d'això.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris