muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Amnistia Internacional denuncia videojocs contraris als drets humans

Demanarà al Govern balear una llei que protegeixi els menors d'aquesta influència

94454

Margalida Capellà presentà ahir la campanya.

S. A./S. B.

Videojocs que fomenten la tortura i l'assassinat. Difusió de mètodes inquisitorials a través d'una internet no legislada, pallisses, violacions de les convencions de Ginebra, assassinats i amputacions. Si no van alerta vostès poden ser a punt de regalar als seus fills menors d'edat l'instrument per aprendre a violar els drets humans.

El grup de Mallorca d'Amnistia Internacional va presentar ahir l'informe «Haz click y tortura. Videojuegos, tortura y violación de derechos humanos» en el qual es denuncia l'existència al mercat de nombrosos jocs d'ordinador que fomenten pràctiques que atempten contra els drets fonamanetals i que són emprats amb molta de freqüència per part de menors d'edat. «Aquests jocs són al mercat perquè a Espanya, si s'exceptua Canàries, no hi ha cap mena de legislació que protegeixi els menors d'aquesta mena de continguts que es fomenten i publiciten lliurement en botigues i publicacions especialitzades i a través d'Internet», explicà als mitjans Margalida Capellà, coordinadora de l'entitat a Mallorca.

Amb la presentació d'aquest informe s'inicia una campanya a nivell estatal però que a Balears se centrarà en la petició a la Conselleria d'Educació i Cultura i a la de Benestar Social, així com a les associacions de pares i educadors que s'avanci ferm i d'una vegada per totes en la creació de la legislació necessària en la matèria. «El que s'ha d'aconseguir és que l'accés als videojocs sigui assenyalat eficaçment i que incloguin en tots els casos les edats recomanades dels jugadors i que es regulin en els salons de videojocs l'accés a determinades màquines dels menors».

El problema principal del fenomen dels videojocs és que la majoria de les vegades els pares no coneixen el producte que estan regalant als seus infants. «No tenen informació, però els nins l'aconsegueixen per totes bandes, especialment a l'internet». Un altre problema molt greu se centra en el fet que l'accés a aquests productes és molt fàcil. De fet, a les grans superfícies comercials es poden trobar jocs gens recomanables als prestatges mesclats amb els de les altres companyies comercials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris