muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Un accés permetrà descongestionar el trànsit a part de la carretera d'Artà

La sortida s'obrirà a la via de ronda des de l'avinguda Pere Mas i costarà 17 milions

La Conselleria d'Obres Públiques obrirà l'any que ve un accés a la via de circumval·lació des de l'avinguda de Pere Mas i Reus. L'Ajuntament i el Govern han arribat a un principi d'acord per executar aquesta obra, que costarà prop de 17 milions de pessetes. En principi l'obertura d'aquesta sortida s'havia de finançar a mitges entre les dues administracions, ja que hi ha un tram propietat de cadascuna. Finalment emperò Obres Públiques ha decidit fer-se càrrec de la totalitat del pressupost.

El batle, Miquel Ferrer, va explicar que espera que l'obra es comenci aviat i pugui estar acabada abans de l'estiu, ja que no té gaires complicacions. Aquesta nova sortida farà possible treure bona part del trànsit que travessa la zona del Port per la carretera d'Artà i que es dirigeix cap a Muro i Can Picafort. I és que la via de circumval·lació no disposa de cap sortida intermèdia al llarg del seu recorregut fins que surt a la rotonda de la carretera de l'Albufera. De fet, durant l'estiu la carretera d'Artà pateix importants problemes durant l'estiu quan creix la intensitat del trànsit. A més, la mala coordinació existent entre els semàfors que regulen el trànsit agreuja el problema i alenteix encara més el trànsit.

Des de l'Ajuntament es considera que bona part del problema estarà resolt amb el nou accés. De tota manera, per acabar de posar remei al problema farà falta emperò obrir una segona sortida a la via de ronda que connecti amb l'avinguda Tucán. Per aquesta obra encara no s'ha donat una data d'execució, sobretot perquè resulta molt més complexa que l'altra. Segons s'ha informat des de l'Ajuntament, en aquest punt s'hi haurà de reconstruir una rotonda ja que s'ha de mantenir l'accés al camí del Puig que té sortida en aquest punt. A més, s'han d'envestir algunes expropiacions de terrenys, la qual cosa pot alentir el procés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris