lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els veïns de sa Coma tindran església al nucli en un termini de dos anys

Les obres del temple, amb capacitat per a 300 persones, costaran més de 100 milions

Els veïns del nucli costaner de sa Coma, en el terme municipal de Sant Llorenç, comptaran per primer cop amb una església erigida de nova planta. Segons les previsions, el temple podria estar conclòs d'aquí a dos anys. La construcció de l'edifici satisfarà una reivindicació del poble que va néixer anys enrere. Per iniciar les obres de l'església es fa imprescindible el canvi d'ús del solar on s'assentarà l'edifici. D'aquesta manera, el solar en qüestió ha passat de ser qualificat com habitatge unifamiliar, segons les normes urbanístiques fins aleshores vigents, a ús eclesiàstic.

En aquest sentit, el delegat de l'Ajuntament de Sant Llorenç a la zona costanera, Joan Santandreu, va posar de manifest que «en el moment en què els propietaris varen cedir els terrenys al Consistori llorencí, varen posar com a condició indispensable que havia d'utilitzar-se per edificar-hi la futura església de sa Coma». El disseny del projecte del nou temple, així com la direcció de les obres, compta amb un pressupost de quatre milions de pessetes. Pel que fa a les obres, costaran al voltant dels 103 milions de pessetes.

El projecte del temple l'ha elaborat l'arquitecte Joan Blanes, el qual en tot moment ha estat en contacte amb l'arquitecte del Bisbat de Mallorca, Gamundí. La primera església de sa Coma tindrà una capacitat per acollir unes 300 persones i s'erigirà dins un solar d'uns 1.000 metres quadrats. Santandreu va explicar a Diari de Balears que aquest projecte respon a un reclam popular ja «que en aquesta zona costanera i turística per excel·lència, no existeix cap església i els veïns s'han de desplaçar a Cala Millor o a s'Illot per oir missa. A més, cal tenir en compte que la població fixa de sa Coma és de 1.300 habitants i de fet, «durant els mesos d'estiu aquesta xifra poblacional s'incrementa considerablement».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris