algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Tot és a punt per inaugurar, avui, la nova línia de tren entre Inca i sa Pobla

A l'acte hi participaran tots els batles dels municipis per on passarà el ferrocarril

Ja està tot a punt per a la inauguració, avui, de la nova línia ferroviària fins a sa Pobla, vint anys després que es realitzàs el darrer viatge. El president del Govern, Francesc Antich, serà l'encarregat aquest migdia de tallar la cinta inaugural i de posar, juntament amb al conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer, el darrer clau tirafons a la via. Aquests actes, que es duran a terme a l'estació d'Inca, tindran la presència de tots els batles dels municipis per on passa la línia del tren.

Francesc Antich té previst prendre el tren a Palma i realitzar una aturada a cada una de les estacions fins a Inca. D'aquesta manera el president del Govern comprovarà l'estat de les estacions que han estat motiu de queixes veïnals durant el darrers mesos. El primer viatge entre Inca i sa Pobla, que tindrà una durada aproximada de mitja hora, servirà també perquè el president de l'executiu balear vegi les obres d'adequació que s'han fet a les antigues estacions de Muro i Llubí i els nous edificis que s'han construït.

Les obres d'adequació de les vies han servit per suprimir un total de 47 passos a nivell que atemptaven contra la seguretat en el trànsit de vehicles i persones. Tot i que encara manquen solucionar alguns detalls, ja se sap que en principi els Serveis Ferroviaris preveuen realitzar un servei directe entre sa Pobla i Palma evitant així les molèsties d'un transbord a Inca. Pel que fa a les freqüències, es planteja començar amb un tren cada dues hores des de les estacions caps de línia. De fet, se sap que el trajecte entre sa Pobla i Palma durarà prop d'una hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris