nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Els viticultors modernitzen el sistema de producció per competir a Europa

La Denominació d'Origen rebrà 135 milions europeus per millorar les vinyes

Els viticultors de la Denominació d'Origen Binissalem tindran la possibilitat de millorar les seves vinyes i modernitzar els seus sistemes d'explotació gràcies a les importants ajudes concedides des de la Unió Europea. Segons fonts oficials, els productors de la comarca es podran beneficiar de subvencions per valor de 135 milions de pessetes que cobriran gairebé la meitat del pressupost presentat i que puja als 275 milions.

El secretari del Consell Regulador de la Denominació, Josep Carretero, explica que aquests doblers han de servir per fer les explotacions més rendibles i competitives i per millorar la qualitat del vi. Carretero assegura que «aquests requisits són indispensables tenint en compte que en un termini de 10 anys es liberalitzarà completament el sector vitícola europeu». Fins ara aquesta indústria tenia un creixement regulat i limitat en funció dels drets de plantació que concedia la Unió Europea. En poc temps es podrà sembrar d'una forma molt més lliure, de manera que serà la llei de l'oferta i de la demanda la que regularà el mercat del vi.

Fins a 41 dels 135 viticultors registrats a la comarca rebran algun tipus d'ajuda i en total se'n veuran afectades 94 parcel·les. Si bé aquesta xifra no és molt elevada en percentatge, sí que representa una extensió considerable que arriba a les 180 hectàrees. Això suposa que les millores productives es realitzaran a quasi la meitat de les terres inscrites a la Denominació, que en aquests moments sobrepassen les 400 hectàrees. Les ajudes aconseguides serviran sobretot per arrabassar els ceps poc productius i replantar-ne altres de joves o de varietats més interessants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris