muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

434 treballadors de la Justícia han seguit cursos de català

Un total de 434 membres de l'Administració de Justícia, entre jutges, magistrats i funcionaris, han assistit durant el període 1999-2000 als cursos de català que ofereix l'Institut Balear de l'Administració Pública (IBAP). En un comunicat remès ahir, el Govern balear informà que 27 persones han aconseguit el certificat A (de coneixements orals), 48 persones el B (nivell elemental), 21 el certificat C (nivell mitjà), nou el D (nivell superior) i altres nou el certificat E (coneixements de llenguatge administratiu).

Els cursos es varen dur a terme segons l'acord subscrit entre el Govern balear, el Ministeri de Justícia i el Consell General del Poder Judicial per a la normalització lingüística en l'Administració de Justícia. La comissió de seguiment d'aquest conveni s'ha reunit aquest mes de desembre per analitzar els resultats dels cursos de català, alhora que per proposar la creació d'un servei de planificació, traducció i assessorament lingüístic que s'ubicaria als edificis judicials.

També es va proposar un seguit d'iniciatives possibles, entre les quals destaca el foment de l'edició catalana de texts jurídics. Unes altres mesures proposades des de la comissió de seguiment impliquen procedir a la retolació interior i exterior en aquesta llengua dels edificis de l'Administració de Justícia de les Illes. Igualment es proposa tenir a disposició del públic impresos, plantilles i formularis en català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris