algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'enderrocament de Son Banya, entrebanc per a l'escolarització dels joves

Educació no pot aplicar estratègies immediates, a l'aguait de l'execució del projecte de l'Ajuntament

El projecte de Cort per desmantellar el poblat de Son Banya és el principal entrebanc amb què es troba el departament autonòmic d'Innovació per evitar el procés creixent d'absentisme escolar entre la seva població infantil i juvenil.

L'opció plantejada des de la Conselleria d'Educació per evitar la dinàmica actual era d'inserir els estudiants a col·legis i instituts arreu de Palma, evitant així el seu agrupament als cinc centres que actualment els reben (Alexandre Rosselló, Coll d'en Rabassa, Camilo José Cela i Infant Felip): disgregar els joves a altres centres pot evitar tant el sobreesforç del professorat per controlar els alumnes com que aquests adoptin una actitud de suport mutu envers els docents.

Això no obstant, el projecte de Cort per liquidar Son Banya en un termini de tres anys, mitjançant conveni amb l'Ibavi fa mal d'aplicar aquesta mesura, segons acceptà Innovació. El pla de l'Ajuntament preveu treure de Son Banya entre trenta i quaranta famílies, i oferir-los règims de compravenda o lloguer d'habitatge fora del poblat. Restarien així cinquanta o seixanta famílies que no poden acollir-se a aquesta oferta per raons legals "gairebé sempre relacionades amb la droga", de manera que ha de ser el Jutjat que decideixi el procediment.

El poblat de Son Banya assolí graus elevats d'escolarització mentre funcionà al seu si l'escola pròpia: un cop aquesta es va tancar, els alumnes es repartiren als centres del voltant (al Coll d'en Rabassa, Son Ferriol i altres barris propers. Educació va disposar d'un servei d'autobusos per acompanyar els infants a escola, on a mes els residents de Son Banya disposaven de servei de menjador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris