muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El CIM anuncia problemes econòmics «greus» per aplicar la Llei de Menors

Una quarta part dels 820 infants que enguany han rebut protecció delinqueixen

96868

Pel gener, Natzaret només allotjarà menors fins a 12 anys.

A.V.

La consellera de Benestar Social del Consell de Mallorca, Josefina Sintes, anuncia que tindran problemes econòmics «greus» per poder aplicar la Llei orgànica 5/2000 reguladora de la responsabilitat penal dels menors a tot l'Estat. Aquesta llei, que entra en vigor el proper 13 de gener, no va acompanyada d'una dotació econòmica. No obstant això, l'edat per complir mesures judicials puja de 12 a 14.

Actualment, els menors de 12 a 18 que cometen qualque delicte passen a ser jutjats pel Tribunal de Menors i ingressen si és el cas en centres, que amb la nova llei continuaran en mans de la Comunitat Autònoma. A partir de gener, però, el departament de Protecció del Menor del Consell de Mallorca també s'haurà de fer càrrec dels adolescents de 12 i 13 anys amb problemes conflictius perquè aquests no podran ser jutjats i, en conseqüència, no poden ingressar dins cap centre del Govern de les Illes Balears com és ara es Pinaret.

«A més, el fiscal de Menors ens demana que tinguem un professional de Protecció de Menors als jutjats. D'entrada, ja ens implica una despesa econòmica. És una incidència molt directa i ràpida i no va acompanyada d'un increment del pressupost», assenyala al respecte Sintes. A més, afegix que encara que hi hagi aquesta divisió, és a dir, que a partir dels 14 anys els menors conflictius passin a ser responsabilitat de l'Executiu autonòmic «amb massa facilitat ens toquen a les nostres portes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris